luni, 9 aprilie 2012

Vivo sonhando...


Traiesc visand, mor o data cu visele mele si capitulez in fata unui vis devenit realitate, fie frumos, fie urat. Cam asa suna o mica mostra de fericire semnata de mine.


Amagirea existentiala este ca suntem intotdeauna ca intre cer si pamant, prinsi intre doua planuri: vertical si orizontal. Viata cotidiana ne obliga repetitiv sa fim concreti, precisi si extrem de axati pe tot ce tine de materie, pe o materie perisabila, dar absolut necesara. Ne petrecem orele, zilele, lunile, anii sub opresiunea acestei materii, uitand voluntar ca mai exista si planul vertical, al spiritului, al chintesentei propriei fiinte, de care ne amintim atat de rar.

Trecem printr-o viata care nu e doar a noastra, ne purtam cu noi cu indiferenta frapanta si rece a prezentului. Mereu grabiti, mereu puternici, mereu nemultumiti, mereu dezamagiti...Unde este umanitatea in ecuatia asta daca noi nu mai suntem atenti nici macar cu noi insine?

Ma bucur ca mai pot inca sa contemplu si sa fiu prezenta in viata mea; si ma bucur la dublu cand constat ca nu-s singura. Dar oare peste 10 ani voi mai putea spune acelasi lucru?

Deja constientizez ca statutul de adult implica sacrificiu si chiar mai mult, un gen de indoctrinare, robotizare in activitatile zilnice plus o limitare a activitatilor considerate pana acum placute, revigorante. Nu zic ca nu trebuie sa existe asumarea responsabilitatilor, implicarea pe deplin in proiectele zilnice, ci doar ca e nevoie si de o implicare in viata pe verticala, in tot ce tine de planul cultural, afectiv, spiritual.

Insist pe anima, alma, corazon, suflet fiindca noi toti stim ca deseori un declick, o deschidere, o miscare pe latura asta te schimba pentru totdeauna. E cazul sa fie schimbarea pozitiva pe care ne-o dorim constient sau nu.


Asadar, hai sa inspiram si sa expiram cu forta si bucurie macar acum, cand primavara ia in natura totul de la zero barat si cand asteptam sarbatorile invierii. Poate o luam si noi ca atare si ne dam un refresh absolut. Garantez curcubeul de dupa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu